Image
Szabó Péter vagyok, szeszmester
Családunk 1986 október 1. óta üzemelteti a több, mint százéves múltú kőröshegyi pálinkaházat, ahol 2000 óta én is aktívan dolgozom, 2006-ban pedig át is vettem a vállalkozást nagyapámtól. Főképp bérfőzéssel foglalkoztunk, de 2021-ben úgy döntöttem, hogy ezt a 35 év tapasztalatot ideje palackba tölteni és megosztani Önökkel. Remélem nem volt rossz döntés.
 
Kőröshegyen, a falu legöregebb épületében továbbra is hagyományos kétszeri lepárlásos kisüsti technológiával főzöm a pálinkát. Az elmúlt évtizedek több ezer elégedett bérfőzetője arra ösztönöz, hogy a főzési technológián ne, vagy csak minimálisan változtassak. Célom az, hogy jó minőségű igazi kisüsti házipálinka kerüljön az Önök asztalára.
Alapanyagokat lehetőleg helyi termelőktől vásároljuk
Igazi kisüzemi szinten magam szerzem be a gyümölcsöt, dolgozom fel, erjesztem, főzöm és palackozom is. Az irsai és cserszegi pálinkáimnál még az alapanyag is saját ültetvényről származik, így a tőkétől a palackig végig kísérem a folyamatot. Igyekszem a saját utamat járni, meg van az elképzelésem arról, hogy szerintem milyen az igazi jó házipálinka. A fejlesztéseimben is arra törekszem, hogy a nálunk megszokott minőség csak jó irányba változzon, de pálinkáim semmiképp ne veszítsék el a házias jelleget.
Nem mindenben értek egyet kollégáimmal abban, hogy milyennek is kellene lenni egy igazi jó pálinkának, ezért is választottam szlogenünknek az “Ahogy mi főzzük” kifejezést. Persze mindenki a sajátját dicséri, de úgy tapasztaltam, hogy a kőröshegyi minőség jól szerepelt a térségben és hiszek benne, hogy a nagyvilágban is megállja majd a helyét!

ELÉRHETŐSÉGEK


SZABORKÚTI PÁLINKÁK ÉS BOROK

 

E-mail: szaborkut@gmail.com

Tel.: +36 30 872 1155

Weboldal: https://szaborkut.hu


Cím: 8618 Kereki, Petőfi Sándor utca 19/c